12.5.15

У Луганській області затримали вантаж для “ЛНР”

У селищі Родіна Луганській області затримали 11 вантажівок, заповнених продовольством для "ЛНР". Про це повідомляє прес-служба голови обласної воено-цивільної адміністрації.

"Це селище, яке є крайньою контрольованої України точкою на Луганщині, і постійно обстрілюється бойовиками, повинне бути повністю заблокованим для стороннього транспорту. А воно перетворюється на прохідний двір для комерсантів, які торгують з терористами. Селяни скаржаться, що через блокпости в тутешні магазини не пропускають хліб та інші продукти, школа в селищі не годує дітей, тому що постачальники не можуть провезти сюди їжу, зате навколо школи стоять фури з десятками тонн продуктів для так званої ЛНР! ", – цитує прес-служба главу обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля .

На думку глави Москаля, комерційні відносини з терористами неможливі без сприяння українських силовиків на блокпостах, які пропускають фури на террііторію "ЛНР".

За даними прес-служби, знайдені у селіщі вантажівки затримані, відкрито кримінальне провадження за фінансування тероризму.

Нагадаємо, що на окупованій території Луганщини почалася видача паспортів "Луганської народної республіки".