1.2.15

Обама: у Путіна вже немає способу закінчити агресію проти України на користь Росії

США будуть посилювати тиск на Росію через провокування кризи в Україні, і одночасно будуть допомагати Києву стабілізувати економіку та реформувати країну.

Про це в інтерв'ю каналу CNN заявив Барак Обама.

Він укотре зауважив – Росія не дотримується обіцянок і продовжує озброювати сепаратистів: "Усе, що ми бачимо від Москви – багато балаканини на публіку – в розмовах з Меркель, Олландом і нами. Багато слів. Але дії говорять геть про інше".

Реагувати на це США будуть посиленням дипломатичного та економічного тиску. Військовий конфлікт між США і Росією – на думку Обами – не в інтересах ані американців, ані усього світу.

Крім цього, зі слів Барака Обами випливає, що він сприймає агресію "кремлівського карлика" не як стратегічний крок, а як панічну помилку, спричинену українським Майданом: "Містер Путін вчинив так із Кримом і Україною не через якусь велику стратегію – його вивели з рівноваги протести на Майдані, втеча Януковича. Відтоді вся ця імпровізація затягує його глибше і глибше... Нема жодного способу завершити усе це на користь для Росії. Анексія Криму – втрата для Росії, а не вигода. Часи, коли завоювання земель зміцнювали статус великих держав, давно минули".