14.1.15

Прокуратурою Луганської області повідомлено про підозру трьом членам терористичної організації «ЛНР»

Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації).

Встановлено, що з початку червня 2014 року три громадянина України брали участь у діяльності терористичної організації «Луганська народна республіка», зокрема в якості командира взводу розвідувальної роти та бійців 2-ї окремої бригади народної міліції так званого міністерства оборони «ЛНР».

Виконуючи вказівки керівництва бригади, у грудні 2014 – січні 2015 роках зазначена група осіб в районі смт Станиця Луганська Луганської області проводила розвідку з метою збору оперативної інформації щодо переміщення, встановлення місць дислокації Збройних Сил України, розташування спостережних пунктів, а також організовувала військову підготовку особового складу збройного підрозділу «ЛНР».

12 січня 2015 року підозрюваних затримано у порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Наразі вирішується питання про застосування щодо них запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

За матеріалами прес-служби прокуратури Луганської області