26.1.24

Якщо Конгрес затягуватиме з допомогою, на українців чекатимуть відчутні наслідки - Держдеп

Державний департамент США попередив про можливість відчутних наслідків для українців у разі, якщо американський Конгрес надалі зволікатиме з рішенням про подальшу військову, економічну й гуманітарну підтримку України.

Про це заявив у четвер у Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател.

«Ми очікуємо та сподіваємося, що Конгрес зможе діяти у якнайшвидший та оперативніший спосіб, щоби ми могли далі виконувати наші зобов’язання з підтримки українських партнерів»,- зауважив представник зовнішньополітичного відомства.

Він підкреслив, що йдеться про допомогу у сфері безпеки, а також економічну та гуманітарну підтримку.

«Якщо ми не зможемо цього зробити, будуть реальні, справжні, відчутні наслідки. І, зрештою, постраждають люди в Україні та їхні зусилля в боротьбі з російською агресією», - наголосив представник Держдепартаменту США.

Він також зазначив, що під ризиком опиниться й діяльність неурядових, гуманітарних та інших партнерських організацій, які забезпечують процес підтримки України в різних сферах.

Як повідомлялося, у Конгресі США продовжуються дискусії щодо ухвалення запиту президента Байдена з додатковими витратами на потреби національної оборони, який містить, у тому числі понад $60 мільярдів допомоги для України.