18.1.24

Міносвіти не хоче чути студентів: ректор Таврійського університету розповів, що ВНЗ планують приєднати до Києво-Могилянської Академії

Кандидат юридичних наук, доцент, ректор Таврійського національного університету імені В.І.Вернадського Валерій Бортняк зазначив, що нещодавно стало відомо про приєднання Таврійського національного університету до Києво-Могилянської Академії

Про це він сказав у етері одного з телеканалів.

"Нещодавно з соцмереж стало відомо про приєднання Таврійського національного університету до Києво-Могилянської Академії. Про це свідчать факти різкого обговорення міністерством цієї проблеми. Водночас взаємозв'язку між Міносвіти й Таврійським університетом немає. Міністерство взагалі не контактує, і не хоче чути ні колектив, ні ректорат, ні студентів університету", - пояснив Бортняк.

Ректор Таврійського національного університету імені В.І.Вернадського також додав, що університетом було відправлено до Міністерства освіти і науки України, а також до міністра запити щодо надання інформації про розширення чуток, відправлення відповідних заяв і обговорення питання колективами.

"До цього часу ми відповіді не отримали. Розумію, що й не отримаємо. Допускаємо варіант, що отримаємо розпорядження Кабміну України щодо реорганізації. Наразі вживаємо певних дій, щоб не допустити отримання цього документа", - наголосив Бортняк.