3.6.15

Спікер польського Сенату: У РФ потрібно забрати право на чемпіонат світу з футболу

Боґдан Борусевич вважає, що Росія не повинна організовувати чемпіонат світу з футболу в 2018 році, інформує polradio.pl.

Спікер польського Сенату наголосив в інтерв’ю "Польському радіо", що такий висновок напрошується після відставки президента ФІФА і попередніх арештів впливових членів цієї організації.

"Ситуація серйозна і звинувачення в корупції мають, ймовірно, серйозні підстави, — сказав Борусевич, — Я вважаю, що американці й швейцарці не йшли б на такі гучні кроки, якби не мали твердих доказів злочину. Відставка Блаттера є останнім сигналом перед черговими арештами. Я думаю, якщо рішення про чемпіонат в Москві було прийнято внаслідок корупційної схеми, то треба ці ігри в Росії забрати".

За словами польського високопосадовця, чемпіонат 2018 року потрібно організувати в одній з європейських країн -- у Німеччині, Великобританії чи Іспанії.

Тим часом, російські ЗМІ наївно вважають, що їхня країна не втратить право на проведення чемпіонату світу з футболу. Спортивні коментатори припускають, що підготовча робота настільки далеко пішла, що ніхто не піде на такі радикальні рухи.