13.1.21

Трамп проти педофілів, сатаністів і світової змови. Коротка історія QAnon

 Трамп "проти педофілів, сатаністів і світової змови". Коротка історія QAnon

Ще не так давно про QAnon  за межами США - мало хто чув. Усе змінилося після подій навколо Капітолія у Вашингтоні - назва руху гучно пролунала на весь світ.

Чимала частина прихильників Трампа, які 6 січня приїхали на мітинг до столиці США, тримали в руках плакати з гаслами QAnon або ж були одягнені в символіку руху.

Симпатій до QAnon не приховувала Ешлі Беббіт - та сама ексвійськова, яку застрелив поліцейський, що намагався завадити їй пройти до одного з приміщень Капітолія.

Події того дня засвідчили: історія про педофілів-сатаністів у світовій еліті, таємну боротьбу проти яких очолює Дональд Трамп, далеко не виглядає якимось жартом. Чимало людей сприймає усе це серйозно.

Не менш серйозно до них самих ставляться і спецслужби США: QAnon стала першою "теорією змови", яку ФБР внесла до переліку потенційних внутрішніх загроз національній безпеці країни.

Розповідаємо, як зародився рух QAnon і у що саме стверджують дослідники цієї жахливої історії.

Як усе починалося. "Піцагейт"

Листопад 2016 року, розпал передвиборчих перегонів у США. Запеклу боротьбу за президентське крісло ведуть Гілларі Клінтон і Дональд Трамп.

WikiLeaks - організація, що займається оприлюдненням секретних документів, - публікує листування начальника передвиборчого штабу Клінтон Джона Подести, в якій той обговорює проведення благодійного заходу з власником піцерії Comet Ping Pong у Вашингтоні.

Так виник "Піцагейт" - скандал, що стане предтечею появи QAnon.

Піцагейт (Pizzagate) - педофілічний скандал, який спалахнув у США у період президентських виборів 2016 року, коли стало відомо,  що впливові прихильники Гілларі Клінтон пов'язані з таємною організацією педофілів.

Скандал спричинився в результаті публікації на різних сайтах і в соціальних мережах статей і постів, у яких обговорювався зв'язок популярної піцерії Comet Ping Pong у Вашингтоні з таємною і впливовою організацією педофілів. У будівлі ресторану були секретні приміщення, де утримувалися діти, проводилися оргії і навіть сатанинські рітуали.

Інтернет-користувачі почнуть вивчати листування Подести і частина з них дійдуть висновку: Comet Ping Pong - не просто піцерія. Це своєрідне прикриття таємної і дуже впливової організації педофілів-сатаністів, до якої входять зокрема і представники Демократичної партії США.

Доказів вони виявлять чимало: у фотографіях, які знаходитимуть в Instagram, у коментарях відвідувачів закладу в соцмережах, в елементах інтер'єру піцерії - підтвердження цим подіям вони знайшли багато в чому.

Трамп проти педофілів, сатаністів і світової змови. Коротка історія руху QAnon

Появі QAnon передував "Піцагейт" - скандал, що виник після публікації листування начальника передвиборчого штабу Гілларі Клінтон

Дослідники дійдуть висновку, що в листуванні Подести використовуються зашифровані слова: коли співрозмовники говорять про піцу з сиром (cheese pizza), насправді йдеться про дитячу порнографію (child pornography).

А такі слова як "піца" та "паста" - ніщо інше, як закодовані терміни для згадок про маленьких хлопчиків і дівчаток.

Згідно з розслідуванням QAnon, міжнародна група впливових педофілів, які мають стосунок до Deep State, викрадає дітей, щоб виготовляти з їхніх органів різні препарати, які застосовуються для продовження біологічної молодості. До подібних злочинів причетні екскандидатка у президенти США Гілларі Клінтон й американський мільярдер Джордж Сорос.

Міжнародне угруповання Deep State, згідно з даними розслідувачів, зосередило в своїх руках величезні фінанси, домінує в інформаційному просторі, і є чимось на кшталт світового уряду, який, наче ляльковод, "смикає за мотузки" сильних світу цього.

І хоча низка провідних американських ЗМІ намагалися спростувати аргументи інтернет-дослілників, їх вже було не зупинити і доказів було предостатньо.

Вони активно поширюють їх на форумах, у соцмережах та на сайтах  новин. І навіть у тому, що провідні ЗМІ посилено намагаються спростовати реальність цих доказів, бачуть лише зайве підтвердження: адже ні для кого не секрет, що "мейнстримні медіа" - на боці еліт, і тому роблять усе, щоб прості люди не дізнався правду.

Нещодавно британський співак Роббі Вільямс заявив, що вважає відповідну інформацію достовірною.

Розстріляна піцерія

Певний час викриття існувало лише в межах інтернету і багато представників еліт  вдавали, що скандал їх не стосується. Проте незабаром "Піцагейт" змусив поставитися до себе серйозніше.

4 грудня 2016 року житель Північної Кароліни Едгар Велч проїхав близько 500 кілометрів, аби відвідати піцерію Comet Ping Pong і на власні очі з'ясувати, що там відбувається.

Прибувши до Вашингтона, він зайшов до піцерії із напівавтоматичною гвинтівкою в руках і почав стріляти. На щастя, ніхто не постраждав, а самого чоловіка незабаром затримали.

Він розповів, що незадовго до нападу дізнався про "Піцагейт", потім став шукати інформацію на цю тему в інтернеті і дійшов висновку, що з піцерією дійсно щось не так. Тому він і вирішив приїхати до Вашингтона, щоб переконатися, чи не розбещують у цьому закладі дітей.

Трамп проти педофілів, сатаністів і світової змови. Коротка історія руху QAnon

Та сама піцерія Comet Ping Pong у Вашингтоні

Після арешту він визнав, що помилявся і візуально не виявив доказів того, що в Comet Ping Pong відбувається щось підозріле.

Проте обурених громадян зізнання чоловіка не переконало: вони припускали, що він є підставним агентом, а напад навмисно організували спецслужби, аби дискредитувати розслідувачів.

Що б не відбувалося, розслідувачам щоразу вистачало фактів для того, аби підтвердити будь-які події та довести їх реальність.

Дехто побачив у нападі Едгара Велча небезпечний сигнал: якщо люди, яким відомо про ці події, готові не просто обговорювати їх в інтернеті, а й братися через них за зброю, - то все серйозніше, ніж здається на перший погляд.

Загадковий Q

У жовтні 2017 року на форумі сайту 4chan починають з'являтися повідомлення, які започаткують рух QAnon.

Їхній автор - анонімний користувач під ніком Q - у своїх публікаціях натякає на те, що входить до оточення Дональда Трампа і має доступ до державних таємниць.

Загальна ідея публікацій Q така. Трамп нібито планує викрити таємну міжнародну організацію сатаністів-педофілів, до якої мають прямий стосунок представники Демократичної партії, а також чимало американських знаменитостей.

Боротьба дається дуже непросто, адже Трампу протистоїть згуртована еліта, яка зробить усе, щоб йому завадити. Усі суперечливі епізоди в роботі адміністрації Трампа - як-от скандальні звільнення його прибічників - ніщо інше, як частина плану. Президент покладає надії на справжніх патріотів, яких закликає не вірити політикам та популярним ЗМІ, а шукати сенс у повідомленнях Q.

Свої публікації Q називає "хлібними крихтами" - тобто лише невеликою частиною правди, розкривати яку повністю зарано. Але ці крихти - підказки, завдяки яким можна все зрозуміти.

Трамп проти педофілів, сатаністів і світової змови. Коротка історія QAnon

В останні роки людей із символікою QAnon можна зустріти на багатьох мітингах на підтримку Трампа

Аудиторія тих, хто повірив Q, почала зростати шаленими темпами. 

Попри те, що його повідомлення подекуди були написані дуже загадково й не давали конкретних відповідей, а навпаки слугували запитаннями-натяками в дусі "Чи є ця деталь звичайним збігом?" - його прихильникам цього вистачало, аби зробити "правильні" висновки, які підтверджуватимуть теорію змови.

Не завадило розслідувачам і те, що деякі із передбачень майбутніх подій, які давав Q, не збулися.

Коли замість змістовних повідомлень, він став викладати загадкові набори з букв та символів, користувачі бачили в цьому шифри, які треба розгадати.

Коли Q припинив публікувати повідомлення, його прихильники знаходили правду вже без його допомоги - і нерідко кожен свою.


Прибічники QAnon вірять Трампу, а він називає їх "людьми, що люблять нашу країну"

Попри розбіжності, прихильників QAnon об'єднує довіра до фігури Дональда Трампа - вони впевнені, що президент США на їхньому боці.

Трамп і сам чи то навмисно, чи то ненароком час від часу дає конспірологам підстави так вважати: свого часу він ретвітнув публікацію з хештегом #WWG1WGA - це абревіатура від вислову "Where we go one, we go all" («Куди йде один - йдемо ми всі») - одного з головних гасел QAnon.

І хоча багато хто припускав, що Трамп міг просто не здогадуватися про значення хештегу, прихильники QAnon переконані - своїм ретвітом президент подав їм знак: він із ними.

Тим більше, що в одному з інтерв'ю президент назвав представників QAnon "людьми, що люблять нашу країну" - хоча й одразу ж додав, що насправді мало що про них знає.

Рух QAnon і євреї

Улітку 2020 року Facebook і Twitter заблокували тисячі акаунтів прихильників руху QAnon, а 19 вересня 2020 року уповноважений федерального уряду Німеччини з боротьби з антисемітизмом єврей Фелікс Кляйн (Felix Klein) закликав месенджери до того, щоб вони частіше обмежували поширення повідомлень, пов'язаних з рухом QAnon.

Експерт Лондонського інституту стратегічного діалогу єврей Джейкоб Гуль вважає такий крок правильним, однак водночас він звертає увагу на принципову проблему соцмереж, пов'язану з тим, що вони вітають різноманітність контенту.

На думку експерта, для користувачів дуже важливо навчитися вміло користуватися соцмережами й розпізнавати фейки. Але на тлі пандемії COVID-19, під час якої люди стикаються з найрізноманітнішою інформацією, це не найлегше завдання, констатує Гуль.