31.8.16

Дружба Польщі закінчується на питанні Волині – депутат

Дружба Польщі закінчується тоді, коли постає питання Волині.


Про це заявив голова Волинської «Свободи», депутат Волинської облради Анатолій Вітів на своїй публічній сторінці у «Фейсбук».

Націоналіст навів кілька думок стосовно ситуації навколо рішень польського Сейму та Сенату про геноцид поляків в Україні і можливі подальші ризики.

«Перше. Таке рішення було ухвалене в той час, коли Україна спливає кров’ю, ведучи боротьбу проти російського агресора. Чому поляки не торпедували цю тему 10 років тому, а підняли її в найскладніший для України час? Тому що вони не проти скористатися вигідною для себе ситуацією. У 40-их роках 20 століття польська Армія Крайова перекинула свої частини на Волинь для проведення операцій зі знищення українського населення на теренах Західної України, щоб потім претендувати на українські землі. Тоді завданням Польщі було змінити етнічну карту таким чином, щоб потім сказати світу: це наші землі. Зараз, приймаючи рішення про геноцид, поляки роблять те саме, щоб потім пред’явити претензії на українські землі.

Друге. Наші бездарні політики, які весь час говорили про адвоката України в Європі, і наш президент, який ставав на коліна перед поляками, не читали Макіавеллі, який писав про те, що найменш надійними є війська союзників. Сучасні дії Польщі доводять цю тезу: в найважчий для України час, коли Україна воює з Росією на Сході, вона встромлює ніж в спину. Дружба Польщі закінчується тоді, коли постає питання Волині.

Третє. Українська дипломатія і міністр Клімкін настільки беззубі, бездарні та слабкі, що навіть не здатні захистити українські інтереси в Польщі. Що вже говорити про їх здатність відстоювати Україну перед такою агресивною потугою, якою є Росія.

Четверте. Україні варто надіятися лише на себе і розуміти, що польські ініціативи щодо так званого геноциду можуть стати прологом до висунення територіальних претензій. Лише сильна Україна з потужною армією здатна нівелювати апетити того, хто століттями звик вважати наші землі своєю територією», – написав депутат.

Читайте також:
Польша подводит Украину, когда в разгар войны обвиняет ее в "геноциде" - Wyborcza