22.7.16

Бальчун ще досі не представив план реформування "Укрзалізниці"

Войцех Бальчун

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вже два місяці не може отримати план реформування від новопризначеного глави правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцеха Бальчуна.

Міністр інфраструктури також зазначив, що він спілкувався з Балчуном щодо викрадення Валерія Людмирського, однак його більше цікавлять глобальні речі, які стосуються реформування "Укрзалізниці", передає "Економічна правда".
Я хочу нарешті отримати план дій з чіткими дедлайнами. Щоб я розумів, хто чим займається та в які терміни. Щоб потім ми не говорили загальними деклараціями, а чітко йшли крок за кроком, – заявив міністр.
За словами міністра, план дій нового голови є лише у вигляді презентації, яка була його презентацією під час конкурсу на посаду очільника "Укрзалізниці".

Нагадаємо, що 12 квітня комітет з призначень керівників при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі запропонував уряду призначити керівником "Укрзалізницї" колишнього главу залізничної компанії Польщі PKP Cargo Войцеха Бальчуна.

Читайте також: Керівник Укрпошти Ігор Смілянський наказав сплатити собі космічну зарплату

Як повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, Войцех Бальчун отримує фіксовану заробітну плату в розмірі 463 тис. грн. - саме така сума прописана в його контракті з українським урядом. Також, за домовленістю з Кабміном, директор «УЗ» після завершення певного терміну отримуватиме заохочення у вигляді бонусів за стовідсотково виконані завдання.
«З Бальчуном ми прийшли до формули, що він буде отримувати фіксовану зарплату 463 тис. грн на місяць. А після того, як уряд затвердить певні показники ефективності, йому будуть нараховуватися бонуси в разі стовідсоткового виконання цих показників», – повідомив Омелян.