20.9.15

Проблеми кримських татар почують на Генасамблеї ООН

Президент України Петро Порошенко підніме питання притіснення кримських татар в окупованому Криму під час свого виступу на засіданні Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Про це він заявив в інтерв'ю трьом українським телеканалам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Українська влада буде завжди робити усе можливе для того, аби повернути український Крим. Ми ніколи не визнаємо незаконну збройну анексію Криму, ми ніколи не визнаємо будь-яке волевиявлення, яке проходить під дулами солдат окупантів, і ми завжди будемо боротися за захист прав кримськотатарського народу усіма доступними засобами. Питання захисту кримськотатарського народу, питання їх брутального притиснення у Криму - це питання буде винесено мною наступного тижня під час перебування у Нью-Йорку, під час засідання Генеральної асамблеї ООН", - сказав Порошенко.
 
Президент також зауважив, що у складі його делегації до Нью-Йорка буде лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Нагадаємо, 20 вересня о 12 годині на адміністративному кордоні Криму з материковою Україною почалася акція з блокування продовольчих вантажів на окупований півострів.