26.9.15

Чубаров: Поклонська - претендент на лаву підсудних у Гаазі


Дії представників окупаційної влади Криму рано чи пізно приведуть їх до Гаазького трибуналу


Так глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров прокоментував висловлювання "віце-прем'єра" Криму Руслана Бальбека про ймовірне визнання Меджлісу терористичною організацією і заборону "прокурора" Наталі Поклонської на використання назви цієї організації у ЗМІ.

"Багато з того, що сьогодні відбувається в Криму, і у тому числі з боку осіб, які безпосередньо здійснюють окупаційну політику Росії, просто не підлягає обговоренню у нормальному здоровому суспільстві. Пані Поклонська, яка називає себе прокурором Криму, один із очевидних претендентів на місце на лаві підсудних у Гаазькому трибуналі", - заявив Чубаров.

Водночас він не виключив, що Меджліс у Росії можуть назвати терористичною чи екстремістською організацією. "Що стосується можливості оголошення Меджлісу в якості терористичної чи екстремістської організації, це - прерогатива російської влади, і вони можуть на це піти. Про це говорить ситуація з пригніченням визвольного руху на Кавказі. Вони йдуть багато на що, що для нормального суспільства, сучасної дійсності просто неприйнятне", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, так звана прокурор Криму Наталя Поклонська направила до кримських ЗМІ рекомендації про заборону використання ними слова "Меджліс", оскільки "у правовому полі РФ такої організації не існує".