13.3.24

Соратницю Гройсмана звинувачують у тому, що вона "ховала" гуманітарну допомогу у спортзалі школи: подробиці

Світлану Куцу, директора ліцею та депутата міської ради, яка є союзником Гройсмана, звинувачують у зберіганні гуманітарної допомоги, призначеної для переміщених осіб, у шкільному спортзалі з метою політичної вигоди.

Директорку ліцею №10 у Вінниці, депутатку Вінницької міськради від "Української стратегії Гройсмана" Світлану Куцу звинувачують у тому, що вона свідомо зберігає у спортзалі закладу велику партію гуманітарної допомоги, яку чомусь нікому не роздають. Соратниця Гройсмана усі звинувачення відкидає, у неї своя версія подій. Подробиці скандалу з гуманітаркою дізнавалося місцеве видання "Ми – Вінничани".

Деталі

Як пише видання, місцевий громадський активіст Андрій Гайдай заявляє, що у спортзалі ліцею №10 вже два роки зберігається велика партія гуманітарної допомоги, яку мали б роздавати внутрішньо переміщеним особам. Зокрема, у спортзалі він виявив коробки з підгузками, милом, шампунями, дитячим одягом тощо.

За словами активіста, через цей імпровізований склад учні змушені займатися фізкультурою у маленькому незручному спортзалі.

Гайдай стверджує, що Світлана Куца є кумою єкспрем’єр-міністра України, натякає, що гуманітарну допомогу "ховають", щоб у потрібний час роздавати її перед виборами, і заявляє, що після того, як він публічно оприлюднив цю історію, на нього почали тиснути.


У Світлани Куцої своя версія подій. Вона переконує, що в ліцеї зберігається резервний запас гуманітарної допомоги від Міжнародної Організації з Міграції для Пунктів Незламності.

Також Куца звинувачує активіста у тому, що він, озвучивши номер навчального закладу, нібито, зробив відомим місцезнаходження складу для ворога і наразив на небезпеку всіх учасників освітнього процесу, а тому ним мають зайнятися правоохоронні органи.

Додатково

Експрем’єр та його соратники по партії "Українська стратегія Гройсмана" використовують згаданий штаб виключно для власного піару. Зокрема, у жовтні минулого року виник скандал, коли Гройсман гучно попіарився на передачі до лав ЗСУ п’яти позашляховиків-ловців "шахедів" та більш ніж 200 дронів. І досить швидко з'ясувалося, що позашляховики і дрони купувалися міською радою за бюджетні кошти.

При цьому, у Винницькій міській раді не вбачають нічого поганого у тому, що сторонній політик приписує собі заслугу в допомозі ЗСУ за кошти простих вінничан.

І навіть визнають, що, зокрема, продуктові набори для вінничан, на роздачі яких нещодавно активно піарився так званий "гуманітарний штаб" експрем'єра України Володимира Гройсмана, насправді були придбані за бюджетні кошти.