27.7.18

Україна відмовиться від паперових паспортів


В Україні готуються до заміни паспорта на біометричну ID-карту


Державна міграційна служба України протягом 2018 року має намір впровадити функцію заміни паперового паспорта на біометричну ID-картку.

Про це повідомив міністр МВС Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook.

"Готуємося до використання електронного цифрового підпису в ID-картки і до відкриття опції "заміна паспорта-книжки зразка 1994 року на біометричну ID-карту за бажанням", - заявив міністр.

За його словами, "провокації країни-агресора" підштовхують до швидкого впровадження "безпечних документів".

"Це питання національної безпеки і безпеки суспільства", - сказав Аваков, зазначивши, що це основне завдання для Державної міграційної служби на найближчий рік.

Також Аваков повідомив, що затримки з отриманням документа для виїзду за кордон можуть виникати, якщо громадянин отримував внутрішній паспорт на тимчасово окупованій території - в Криму і окремих районах Донецької і Луганської областей. Також він пов'язує можливі затримки з труднощами ідентифікації особистості перед оформленням закордонного паспорта через компрометації "паперових архівів".

"Все тепер буденно: чіткі терміни - вчасно здав, вчасно отримав. Буденність. Ніякого екстриму", - підсумував глава МВС.

Міністр внутрішніх справ також заявив, що в Україні повністю зникли черги за біометричними закордонними паспортами.

За його словами, ситуація нормалізувалася тиждень тому, але поодинокі випадки затримки видачі документів в день-два ще спостерігалися. Тепер і таких випадків немає. Міністр зазначив, що зараз інфраструктура Державної міграційної служби та потужності поліграфкомбінату "Україна" перевищують щоденну кількість документів, які оформляються.

Читайте також: За закупку французских вертолетов для министерства Авакова Украина переплатит 200 миллионов евро