28.1.18

Українське Дунайське пароплавство та Ізмаїльський порт долають наслідки негоди


Наслідки снігової стихії, яка накрила Ізмаїл 18 січня, продовжують негативно позначатися не тільки на енергозабезпеченні міста, а й на роботі основних бюджетоутворюючих підприємств.


... ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ ПОРТ

За інформацією директора Ізмаїльського морського торговельного порту Андрія Єрохіна, 22 січня у зв'язку зі складною енергетичною обстановкою в Ізмаїлі та Ізмаїльському районі було встановлено ліміт використання електроенергії для порту – 1 млн. кВт/год, тоді як при безперебійній роботі вантажної техніки і нормальному функціонуванні всіх об'єктів підприємство споживає в середньому 4-5 млн. кВт/год. Це призвело до того, що в ДП «ІЗМ МТП» змогли запустити в роботу тільки три портальні крани – по одному на кожному районі, також у вантажних операціях використовується плавкран. Порт був змушений перейти на повну економію електроенергії, в тому числі мінімізувати опалення на всіх об'єктах. Станом на 24 січня порту встановили ліміт до 2,2 млн. кВт/год, що дозволило збільшити кількість працюючих кранів до восьми одиниць.

Незважаючи на складність ситуації, Андрій Юрійович налаштований оптимістично:

– Упевнений, колектив виконає план місяця. Станом на ранок 24 січня портовики перевалили 323 тис. тонн вантажів при плані січня 380 тис. тонн. Звичайно, ми були налаштовані перевалити 450 тис. тонн, проте в нинішніх умовах ця цифра під сумнівом. Як і раніше портовики націлені на перевиконання плану. Вантажі продовжують надходити в Ізмаїльський морський торговельний порт у запланованому обсязі. 24 січня по Одеській залізниці в порт рухається 751 вагон, що складає близько 50 тис. тонн, на складах порту є 243 тис. тонн, флот також подається в повному обсязі. Можу сказати – на даний момент є всі складові для успішної роботи – хороші навігаційні умови, що не властиво для цієї пори року, достатня кількість вантажів, в потрібному обсязі подаються вагони і тоннаж. Залишається сподіватися, що найближчими днями нормалізується обстановка з енергозабезпеченням регіону і наше підприємство запрацює на повну потужність.

... УКРАЇНСЬКЕ ДУНАЙСЬКЕ ПАРОПЛАВСТВО

Заручником енергетичної кризи в регіоні стало і УДП – в Ізмаїльському порту затримується навантаження флоту пароплавства.

Як зазначив в.о. заступника голови Правління ПрАТ «УДП» по експлуатації флоту Олександр Назаренко, ситуація, що утворилася, не може не турбувати, адже під питанням виконання січневого плану вантажоперевезень.

– На цьому тижні з порту Ізмаїл, швидше за все, підуть не більше чотирьох караванів, – говорить Олександр Вікторович. – Перенесли на середу відхід теплохода «Братислава», на четвер-п'ятницю – теплоходів «Капитан Гайдай» і «Федор Рябинин». Рейси відкладаються через те, що каравани не готові – чекають навантаження в порту.

До кінця січня на флот УДП у порту Ізмаїл необхідно відвантажити близько 64 тис. тонн. Це вугілля, аглоруда, окатиші на Смедерево, кокс і залізний купорос на румунські порти Галац і Джурджу, добрива на Австрію, метал, вугілля на Болгарію. Щоб прискорити завантаження флоту і його відправлення за призначенням у поточному місяці, ми звернулися в головну диспетчерську порту з пропозицією посприяти у піднятті флоту УДП з нижнього рейду на 91 км ріки Дунай, максимально задіявши буксир пароплавства.

Українське Дунайське пароплавство також підключилося до міської програми енергозбереження – обмежена експлуатація ліфтів, призупинила роботу їдальня, до мінімуму лімітовано використання електроприладів.

В.о. голови Правління ПрАТ «УДП» Дмитро Чалий прокоментував ситуацію: 

– Наш колектив, як і портовики, зацікавлений в економії електроенергії – і порт і пароплавство отримують живлення від однієї лінії електропередач, потужність якої в зв'язку зі стихією зараз обмежена. Тому сьогодні від нашої ощадливості залежить виконання січневого плану двох бюджетоутворюючих підприємств Ізмаїла. Будемо намагатися спільними зусиллями відвантажити заплановані обсяги.

ПрАТ "УДП"