31.7.24

"Вдалося знайти слабке місце": військовий розкрив тактику рашистів на Покровському напрямку

Війська країни-агресорки продовжують тиснути на Покровському напрямку. Ворог намагається просунутися вперед та відтіснити Збройні сили України із займаних позицій.

Про це в заявив боєць 68-ї окремої єгерської бригади Олександр із позивним "Рено".

Він розповів, що на сьогодні російські загарбники на Покровському напрямку застосовують таку ж тактику, за якою просувалися і в Очеретиному. Зокрема, кацапи намагаються пройти вздовж залізниці, адже вона має укриття з обох боків.

Як пояснив військовослужбовець, захоплення населених пунктів Прогрес і Вовче стався лише через те, що російським окупантам вдалося просунутися саме вздовж залізниці, адже поблизу неї є широка посадка у 100 метрів, яка дозволяє накопичувати піхоту та намагатися штурмувати позиції Сил оборони. За такою ж тактикою ворог намагається воювати і на Покровському напрямку.

"На жаль, ситуація там зараз досить напружена і, якщо в полі нам вдається їх стримувати та відходити лише після того, як зруйновано всі укріплення вщент, то тут кацапам вдалося знайти певне слабке місце і вони ним користуються", — заявив Олександр "Рено".

Натомість, як запевнив український боєць, просування кацапів до траси Покровськ-Костянтинівка, яка може мати критичне значення для ЗСУ, не створить великої проблеми для Сил оборони. Наразі ця дорога перекрита в плані вогневого впливу ворога.

"Але мережа доріг дозволяє спокійно об'їжджати все це. Є достатня кількість маршрутів, які дозволяють забезпечувати наші війська", — підсумував Олександр "Рено".

Нагадаємо, за даними Генерального штабу ЗСУ, протягом минулої доби на Покровському напрямку нашими захисниками відбито 48 атак в районах населених пунктів Новоолександрівка, Веселе, Сергіївка, Желанне, Яснобродівка, Воздвиженка, Іванівка, Тимофіївка та Калинове, де ворог намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.