27.6.24

У своїй квартирі знайдено мертвим Олексія Спектора

Колишнього директора департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексія Спектора 26 червня знайдено мертвим у своїй квартирі.


Олексій Спектор з 2014 до 2021 року обіймав посаду директора департаменту комунальної власності Одеської міської ради. Він, Геннадій Труханов та Павло Вугельман є фігурантами справи щодо заводу "Краян".

Також у жовтні 2021 року тодішня Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова повідомила, що підписала п'ять підозр в рамках розслідування кримінального провадження силами детективів Національного антикорупційного бюро України та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Загалом тоді про підозру повідомили 17 особам. Зокрема, серед них: віцемер Одеси Павло Вугельман, директор департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексій Спектор, керівниця юридичного департаменту ОМР Інна Поповська, голова постійної комісії з питань комунальної власності ОМР Василь Шкрябай та інші. А також міський голова Одеси Геннадій Труханов, колишній прокурор Одеської області Олег Жученко.

Як повідомляло НАБУ вони разом із бізнесменом Володимиром Галантерником створили злочинне угруповання й розробили механізм незаконного заволодіння активами – коштами місцевого бюджету та землею територіальної громади міста Одеси для її подальшої передачі під забудову. Через ці дії упродовж 2016-2019 роках ОТГ втратила щонайменше шість земельних ділянок загальною площею 15,9 га, незаконні витрати з місцевого бюджету склали 131 мільйон гривень.

Загальний розмір завданої шкоди за цими епізодами, за результатами експертизи, становив 689 мільйонів гривень.

24.6.24

Порт на Одещині закупив нові мікроавтобуси



П’ять мікроавтобусів Hyundai Staria придбав порт Чорноморськ Одеської області за 7 млн 166 тис. грн, пише Придунав'я-онлайн

Тендер відбувся 19 червня, у ньому брала участь лише фірма «Базіс Авто», яка і здобула перемогу.

У вимогах до підрядника порт вказав, що йому потрібні восьмимісні мікроавтобуси 2024 року випуску з механічною коробкою передач і двигуном з об’ємом не менше ніж 2,4 літра.

Автомобілі будуть обладнані кондиціонерами, бортовими комп’ютерами, аудіосистемою. Скло затонують.

4.6.24

Цьогорічний травень у Києві встановив 100-річний погодний рекорд

Травень 2024 року у столиці побив 100-літний рекорд, ставши одним з найсухіших місяців за 130 років. Водночас температура повітря була ледь вищою за кліматичну норму.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського у вівторок, 4 червня. 



За даними метеорологів, середньомісячна температура повітря у травні цього року в Києві склала 16,3°С. Це вище кліматичної норми на 0,5°С.

Найхолодніше, як зазначається, було 14 травня, коли мінімальна температура зменшилась під ранок до 2,9°С, а найтепліше — 22 травня, коли максимальна температура підвищилась до +28°С.

Також метеорологи зазначають, що опадів на проспекті Науки випало 15 мм, що дорівнює 23% кліматичної норми. Таким чином, травень 2024 у Києві став восьмим найсухішим місяцем в рейтингу опадів з 1891 року.